BIOGRAFIE

 

Als de jongste van drie broers ben ik op 12 maart 1962 in Roermond geboren. Met een knipoog naar mijn peetoom en mijn -tante gaven mijn ouders me bij mijn geboorte de bijzondere naam “Bernardus-Marie”. Al gauw bleek dat deze naam niet echt geschikt was voor alledaags gebruik en ging ik “Berrie“ heten. Op de lagere school vond ik het absoluut noodzakelijk hier “Berry“ van te maken. Jaren later, op de middelbare school, ontdekte ik dat “Barry“ nog veel cooler geweest zou zijn. Kort samengevat waren dit de zorgen uit mijn tienerjaren. Heel kort dus. Ondertussen heb ik andere prioriteiten en ben ik weer teruggekeerd bij mijn oorspronkelijke naam. Niet helemaal overigens, de kleine „Marie“ is door dit heen en weer hierbij op de een of andere manier zoekgeraakt.

 

Helaas kon ik er mijn ouders niet van overtuigen dat er, in mijn optiek, slechts één carrière voor mij was weggelegd, namelijk die van een internationaal erkende acteur. Zo leerde ik eerst iets “fatsoenlijks” en volgde ik een opleiding op de Horecaschool. Nadat ik mijn diploma had gehaald, heb ik een aantal jaren in first-class hotels in Nederland, België, Engeland en Duitsland gewerkt.

 

Ik had mijn droomberoep eigenlijk al helemaal opgegeven totdat Rudi Carell me in zijn Duitse TV programma “Lass Dich überraschen“ in 1992 een mini-rol in de populaire serie “Tatort“ aanbood. Het vuurtje begon weer te branden. Toch duurde het uiteindelijk nog bijna twee jaar voordat ik de beslissing nam om mijn carrière in het hotelwezen te beëindigen en ik een privé-opleiding als acteur ging volgen. De succesvolle auditie in 1997 bij de officiële Duitse instantie voor bemiddeling van kunstenaars (ZAV) betekende voor mij de eerst mijlpaal en gaf me moed om verder te gaan.

 

Sindsdien heb ik aan veel theater- film- en tv-producties meegewerkt. Het is een prachtig gevoel om nog steeds en steeds weer te ervaren dat het acteren absoluut “mein Ding” is. Dit beroep is niet alleen hartstikke leuk, maar geeft mij ook heel veel energie. En wat wil ik nou meer....?