ACTEUR  ER WAS EENS....

Als de jongste van drie broers is Bernardus op 12 maart 1962 in Roermond geboren. Met een knipoog naar zijn peetoom en zijn -tante gaven zijn ouders hem bij zijn geboorte de bijzondere naam “Bernardus-Marie”. Al gauw bleek dat deze naam niet echt geschikt was voor alledaags gebruik en ging hij “Berrie“ heten. Op de lagere school vond Bernardus het absoluut noodzakelijk hier “Berry“ van te maken. Jaren later, op de middelbare school, ontdekte hij dat “Barry“ nog veel cooler geweest zou zijn. Kort samengevat waren dit de zorgen uit zijn tienerjaren. Heel kort dus. Ondertussen heeft hij andere prioriteiten en is hij weer teruggekeerd bij zijn oorspronkelijke naam. Niet helemaal overigens, de kleine „Marie“ is door dit heen en weer hierbij op de een of andere manier zoekgeraakt.

 

Helaas kon hij er zijn ouders niet van overtuigen dat er, in zijn optiek, slechts één carrière voor hem was weggelegd, namelijk die van een internationaal erkende acteur. Zo leerde hij eerst iets “fatsoenlijks” en volgde hij een opleiding op de Horecaschool. Nadat hij zijn diploma had gehaald, heeft Bernardus een aantal jaren in first-class hotels in Nederland, België, Engeland en Duitsland gewerkt.

 

Hij had zijn droomberoep eigenlijk al helemaal opgegeven totdat Rudi Carell hem in zijn Duitse TV programma “Lass Dich überraschen“ in 1992 een mini-rol in de populaire serie “Tatort“ aanbood. Het vuurtje begon weer te branden. Toch duurde het uiteindelijk nog bijna twee jaar voordat Bernardus de beslissing nam om zijn carrière in het hotelwezen te beëindigen en hij een privé-opleiding als acteur ging volgen. De succesvolle auditie in 1997 bij de officiële Duitse instantie voor bemiddeling van kunstenaars (ZAV) betekende voor hem de eerste mijlpaal en gaf hem moed om verder te gaan.

 

Sindsdien heeft hij aan veel theater- film- en tv-producties meegewerkt. "Het is een prachtig gevoel om nog steeds en steeds weer te ervaren dat het acteren absoluut “mein Ding” is. Dit beroep is niet alleen hartstikke leuk, maar geeft mij ook heel veel energie. En wat wil ik nou meer...."?